Tietoja minusta

Oma kuva
29 vuotias Mies ja maapallon asukki.

11.2.2010

Freediver noob

Heissuli Taolta ja Thaimaasta

Perille ollaan siis paasty. Noin 30 tuntia rankkaa matkustusta ja viimein paastiin taas rakkaalle kotisaarellemme ja kyllahan taalla taas viiihtyy. Saatiin myos porukat kasaan, meitahan alkaa olla taalla jo aikamoinen jengi: Anni, Jenna, Heikki, Kuosi ja Jenni. Muutaman ystavan pitaisi viela ilmaantua tanne "kivelle''.

Parin rentoutumispaivan jalkeen arki taalla on pyorahtanyt kunnolla kayntiin. Alotin siis master kurssini 8.2 maanantaina ja nyt on 4 paivaa kurssia takana. Porukka Apnealla vaikuttaa tosi rennolta ja kouluttajat erinomaisilta. Paljon uutta tietoa on jo tullut ja opetus on muutenkin todella perehdyttavaa.

Kurssilla meita on 5 oppilasta ja 4 kouluttajaa. Arki koostuu itsenaisista aamuharjoitteista ja melkein paivittaisista sukelluksista. Myohemmin kuvaan tulee myos osallistuminen kurssien vetamiseen ohjaajien kanssa. Eli paljon mielenkiintoista toimintaa tiedossa.

Paatettiin koulun paaohjaajan kanssa, etta sisallytetaan kurssiini viela Apnean oma advanced kurssi, jotta tulee talontavat tutuksi. Suoritin 3 paivaisen kurssin onnistuneesti egyptilaisen Adamin kanssa. Kurssilla kaytiin lapi Static Apneaa, Exhale sukelluksia (joissa simuloidaan vajailla keuhkoilla suurempia syvyyksia esim. jos sukelletaan 20 metriin puolityhjilla keuhkoilla, niin vastaa se noin40 metrin syvyytta taysilla keuhkoilla sukellettaessa. Tama nyt esimerkkina, en muista tarkkaa laskentakaavaa), lisaksi viela viimeisena paivana teimme syvasukelluksia noin 35 metriin. Kurssini on nyt siis ohi ja seuraavaksi aletaan keskittymaan ihan kunnolla sukeltamiseen ja kehittavaan harjoitteluun.

Taon vedet ovat aika matalat joten suurin osa sukelluksista tulee olemaan ilmeisesti noin 40 metrin pyyhkaisyja, mutta tuo syvyys on varmasti ihan riittava, silla aina voidaan tehda syvyyden saavuttaminen hankalammaksi ja itse sukelluskin haastavammaksi esim. vajaammilla keuhkoilla tai ottamalla pidempia pohja-aikoja.

Ostin ihan kurssia varten uutta geariakin, eli Suunnon D4 sukelluskellon, jossa on todella kattavat vapaasukellusominaisuudet, mutta kun Anni sen minulle ystavallisesti toimitti, niin oli se mennyt johonkin ihme sukellustilaan josta sita ei enaan saanut pois. Kello on nyt lahetetty korjaukseen ja minun pitaisis saada se takaisin noin 10 paivan kuluttua, sitten alkaa tipahtelemaan vahan tarkempaa tietoa sukelluksista. Sen verran voin kuitenkin jo sanoa, etta Static aikani on nyt 5.24 sekunttia. Tasta voi pelkastaan kiitta koulun opettamia uusia tekniikoita. Inspiroivaa sanoisin...

Jotain oli viela mielessa, mutta tais pudota. Tama oli nyt tallainen pikainen ja hieman hatainen paivitys. Koitan pistaa vahan kattavampaa tietoa tulemaan pika puoliin.

Tao kuittaa, lopettaa ja painuu pehkuihin.

6 kommenttia:

  1. Nice one, funny Juhani! Siis onko static aika kauan pystyt pidattaa hengitysta. On aika huikee!

    VastaaPoista
  2. Mä pystyn pidättää jotain muuta about saman verran!

    VastaaPoista
  3. Maki! Viel kun vahan treenaan. Otetaan skabat sit...

    VastaaPoista
  4. Sovittu! Ens kesänä, juhannussaunassa, sä ja mä... ja tällä kertaa ei heitetä keltasia ennen valkosia niin pystyy pidättää kauemmin!

    VastaaPoista